၀က္နံရိုးကင္နဲ႕မိႈေဆာ့စ္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၀က္နံရိုး ၂၀၀ ဂရမ္LP Sauce 1 tes
HP Sauce 1 tes
Red Wine 1 tbs
Mustard 0.5 tes
Olive Oil 1 tes
Black Pepper Seed 1 tes
Brown Sauce 1 cup
ေထာပတ္ ၁၅ ဂရမ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂၀ ဂရမ္
ဆား အနည္းငယ္
အာလူး ၅၀ ဂရမ္
ၾကက္ဥအကာ ၁ လံုး
ဂ်ံဳမႈန္႕ အနည္းငယ္
ေပါင္မုန္႕ေျခာက္အမႈန္႕ အနည္းငယ္
ဆီ ၁၀ က်ပ္သား
ပန္းေဂၚဖီ အနည္းငယ္
ဘိုစားပဲသီး အနည္းငယ္
ေျပာင္းဖူးေသး အနည္းငယ္
မုန္လာဥနီ အနည္းငယ္
ျပဳလုပ္နည္း
၁. ၀က္နံရိုးအသားႏွင့္တြဲလ်က္ ၂၀၀ဂရမ္အား ေရစင္ေအာင္ေဆးေၾကာပါ။ ထို႕ေနာက္ LP Sauce, HP Sauce, Mustard, Red Wine, Olive Oil, Black Pepper Seed, ဆား တို႕ႏွင့္သမေအာင္နယ္ပါ။ အခ်ိန္ ၁ နာရီ ခန္႕ၾကာေအာင္ေရခဲေသတၱာအတြင္းတြင္ႏွပ္ထားပါ။အသား၊ငါးမ်ားထည့္ေသာဗူး(သို႕)ပလတ္စတစ္အိတ္ ႏွင့္ လံုၿခံဳေအာင္ထုပ္ပိုးထားရန္ လိုအပ္ပါသည္။
၂. အသားအား သင့္တင့္ေသာမီးအပူခ်ိန္ (medium fire) ျဖင့္ကင္ပါ။ ထို႕ေနာက္ Microwave ျဖင့္ ၅ မိနစ္ ခန္႕ကင္ေပးပါ။အရိုးနားမွအသားမ်ားက်က္ၿပီဆိုပါကစိတ္ခ်စြာစားသံုးႏိုင္ပါသည္။ ၀က္သားသည္ ေရာဂါပိုး မ်ားျပားလြန္းသျဖင့္ ကင္သည့္အခါ အသားက်က္ေအာင္ ဂရုစိုက္ၿပီးကင္မွ စားသံုးသင့္ပါသည္။
၃. Sauce ခ်က္ရန္အတြက္ ေထာပတ္အားအိုးထဲသို႕ထည့္ပါ အရည္ေပ်ာ္ပါက ၾကက္သြန္ျဖဴစင္းၿပီးသား အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ေမႊပါ။ ထို႕ေနာက္ Red Wine ထည့္ပါ။ ၀ိုင္အနံ႕အနည္းငယ္သတ္ၿပီးပါက Brown Sauce ထည့္ၿပီး အရသာအျဖစ္ ဆား ႏွင့္ ငရုပ္ေကာင္း အနည္းငယ္ထည့္ပါ။
၄။ အသီးအရြက္ ၄ မ်ိဳးအား ေရေႏြးဆူဆူထဲတြင္ ေခတၱထည့္ထားပါ။ ၄င္းအား Blenchingလုပ္ျခင္းဟုေခၚၿပီး အသီးအႏွံမ်ားတြင္ ပါသည့္ Bacteria မ်ားႏွင့္ အသီးအရြက္မ်ား အေရာင္လွေစရန္အတြကျ္ဖစ္သည္။ ၄င္းေနာက္ ေထာပတ္ ႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴအနည္းငယ္ သပ္ၿပီး အသီးအရြက္မ်ားထည့္ၿပီး ေၾကာ္ပါ။ အရသာ အျဖစ္ ဆား ႏွင့္ ငရုပ္ေကာင္း သံုးႏိုင္ပါသည္။
၅. အာလူးျပဳတ္ၿပီးသားအားေခ်ပါ ၾကက္ဥအကာ ၁ လံုး ဂံ်ဳမႈန္႕ အနည္းငယ္ ႏွင့္ဆား၊ငရုပ္ေကာင္းထည့္ၿပီး
ဆလင္ဒါပံုစံေလးမ်ားရေအာင္လံုးပါ။ လံုးၿပီးသား အာလူးမ်ားအား ၾကက္ဥ အကာႏွင့္ Bread Crumb (ေပါင္မုန္႕ေျခာက္) အမႈန္႕ေလးမ်ားကပ္ၿပီး ေရႊအိုေရာင္ရေအာင္ ေၾကာ္ပါ။
၃. Sauce ခ်က္ရန္အတြက္ ေထာပတ္အားအိုးထဲသို႕ထည့္ပါ အရည္ေပ်ာ္ပါက ၾကက္သြန္ျဖဴစင္းၿပီးသား အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ေမႊပါ။ ထို႕ေနာက္ Red Wine ထည့္ပါ။ ၀ိုင္အနံ႕အနည္းငယ္သတ္ၿပီးပါက Brown Sauce ထည့္ၿပီး အရသာအျဖစ္ ဆား ႏွင့္ ငရုပ္ေကာင္း အနည္းငယ္ထည့္ပါ။
၄။ အသီးအရြက္ ၄ မ်ိဳးအား ေရေႏြးဆူဆူထဲတြင္ ေခတၱထည့္ထားပါ။ ၄င္းအား Blenchingလုပ္ျခင္းဟုေခၚၿပီး အသီးအႏွံမ်ားတြင္ ပါသည့္ Bacteria မ်ားႏွင့္ အသီးအရြက္မ်ား အေရာင္လွေစရန္အတြကျ္ဖစ္သည္။ ၄င္းေနာက္ ေထာပတ္ ႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴအနည္းငယ္ သပ္ၿပီး အသီးအရြက္မ်ားထည့္ၿပီး ေၾကာ္ပါ။ အရသာ အျဖစ္ ဆား ႏွင့္ ငရုပ္ေကာင္း သံုးႏိုင္ပါသည္။
၅. အာလူးျပဳတ္ၿပီးသားအားေခ်ပါ ၾကက္ဥအကာ ၁ လံုး ဂံ်ဳမႈန္႕ အနည္းငယ္ ႏွင့္ဆား၊ငရုပ္ေကာင္းထည့္ၿပီး
ဆလင္ဒါပံုစံေလးမ်ားရေအာင္လံုးပါ။ လံုးၿပီးသား အာလူးမ်ားအား ၾကက္ဥ အကာႏွင့္ Bread Crumb (ေပါင္မုန္႕ေျခာက္) အမႈန္႕ေလးမ်ားကပ္ၿပီး ေရႊအိုေရာင္ရေအာင္ ေၾကာ္ပါ။
No comments:
Post a Comment